Algemeen

Hallum is een dorp in de gemeente Noardeast Fryslan, gelegen tussen de Waddenkust en de Dokkumer Ee.

Landschap
Beschermde dorpsgezichten, fraaie kerken en molens, historische terpen en kloosters en de ongerepte kwelders langs de Waddenkust zijn enkele kenmerken van het gevarieerde landschap in de regio. Voor vakantiegangers en dagrecreanten die houden van rust, ruimte, cultuur en natuur is Noardeast Fryslan een prachtige gemeente in de regio Lauwersland.

Toerisme
In Noardeast Fryslan zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden. Sinds 2006 kan er worden gefietst aan de hand van het Fietsroutenetwerk Noordoost Fryslân. Dit netwerk verknoopt kleinere fietsroutes aan elkaar. Zo kan een eigen fietsroute worden samengesteld. Naast fietsen en wandelen, biedt de gemeente ook voldoende watersportmogelijkheden zoals varen, vissen en kanoën.

Wonen en werken
Hallum telt ruim 2800 inwoners. Naast de bekende fabrieken als Helwa wafelbakkerij, Hellema koekfabriek en Van der Meulen meesterbakkers, heeft het dorp voorzieningen als een openluchtzwembad, een fitnesscentrum, een jachthaven en een multifunctioneel centrum.
Het multifunctioneel centrum Trefpunt is een modern gebouw, opgeleverd in 2004. Het beheer is ondergebracht in een stichting. Het bestuur van het Trefpunt bestaat uit 6 personen. Het centrum wordt gerund door een beheerder in vaste dienst, met daarnaast een aantal vrijwilligers.

Het gebouw staat in de kern van het dorp, met rondom voldoende parkeerplaatsen aan de Singel en bij het zwembad. Tegenover het Trefpunt is een hoenderpark en speeltuin.

oreelHelwa_logovan der meulenlogo hellema