Boekenuitleen en Historisch Informatiepunt in Trefpunt

Sinds kort bevindt zich in MFC Trefpunt in Hallum een boekenuitleen. De bibliotheek in Hallum werd in 2013 gesloten en het Trefpunt heeft nu een plan gerealiseerd, om in het gebouw een grote boekenkast te plaatsen, waar de inwoners gratis een boek kunnen lenen. Tevens kunnen boeken worden ingenomen, zodat deze voorziening een steeds wisselende collectie krijgt.

Ook het Informatiepunt Historisch Hallum bevindt zich nu in de foyer van het Trefpunt. Dit was voorheen gevestigd in Hegebeintum, maar de Hallumers dachten dat het meer tot zijn recht kwam in het dorp zelf. Het Trefpunt is blij met deze aanwinst, die bestaat uit een vitrinekast met historische foto’s en boeken, die kunnen worden ingezien. Tevens wordt een doorlopende presentatie met dorpsbeelden vertoond op een groot TV scherm. Zowel het presentatiescherm als de vitrinekast zijn beschikbaar gesteld door de Bibliotheek Noord Fryslân.

De openingstijden voor de uitleen zijn op de woensdagavond en donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur, vrijdagsmorgens van 9.30 tot 11.30 uur en zaterdagsmiddags van 16.00 tot 18.00 uur. Het Trefpunt hoopt dat er veel gebruik zal worden gemaakt van deze nieuwe voorzieningen en rekent op nog meer gezelligheid binnen het gebouw.